Καινούριος vs Μεταχειρισμένος Επαγγελματικός Εξοπλισμός

Κατά την κατασκευή ενός καταστήματος εστίασης ο ιδιοκτήτης έρχεται σε μεγάλο δίλημμα για την αγορά των προϊόντων λόγο της τεράστιας διαφοράς των καινούριων προϊόντων με τα μεταχειρισμένα.

Με τα μεταχειρισμένα προϊόντα είναι πολύ πιο οικονομικό να ανοίξει κάποιος ένα μαγαζί.

Αλλά είναι και σε βάθος χρόνου οικονομικό???

Η απάντηση εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα προϊόντα.

Αν δηλαδή έχουμε προϊόντα ελαφρός μεταχειρισμένα και δεν χρειάζονται επισκευή τότε μπορούμε να δουλέψουμε άνετα στο νέο μας κατάστημα.

Αν τώρα τα μηχανήματα μας είναι δουλεμένα αρκετά χρόνια τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρές ζημιές οι οποίες θα κοστίσουν ακριβά και πολύ πιθανόν να μας αφήσουν την δουλειά μας στην μέση.

Επίσης ένα μηχάνημα που έχει δουλέψει αρκετά η απόδοση του σε σχέση με την κατανάλωση πέφτει χρόνο με τον χρόνο λειτουργίας.

Έτσι μόνο μια ανακατασκευή θα μπορούσε να το κάνει πάλι να λειτουργεί σαν καινούριο.

Έχουμε όμως υπολογίσει την τιμή της ανακατασκευής μαζί με την τιμή της αγοράς του μηχανήματος να δούμε αν πραγματικά μας συμφέρει?

Αν η απάντηση είναι όχι τότε πρέπει να εμπιστευτούμε μηχανήματα μόνο από αξιόπιστους εμπόρους οι οποίοι έχουν ελέγξει αρχικά τα μηχανήματα πριν τα διαθέσουν στην αγορά.

Έτσι έχουμε λιγότερες πιθανότητες να πάρουμε κάποιο μηχάνημα το οποίο δεν λειτουργεί σωστά ή θα χαλάσει μετά από λίγες μέρες χρήσης.

Το καινούριο

Το καινούριο τώρα έχει μέγιστη απόδοση, άριστη λειτουργία, άριστη εμφάνιση εξωτερικά χωρίς γρατσουνιές ,  εγγύηση καλής λειτουργίας της κατασκευάστριας εταιρίας και φυσικά αρκετά υψηλότερη τιμή από ένα καλό μεταχειρισμένο.

Συμπέρασμα

Ένας νέος επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης ανάλογα την περιοχή που θέλει να επενδύσει, τον κόσμο που απευθύνεται και την πολυτέλεια που θέλει το κατάστημα του να εμπνέει στον πελάτη μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στις δυο αυτές επιλογές.

π.χ. Αν το κατάστημα που θέλουμε να επενδύσουμε βασίζεται στο delivery η στο take away μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεταχειρισμένο εξοπλισμό καλής ποιότητας για να κάνουμε γρήγορη απόσβεση της επένδυσης με πολύ μικρότερο αρχικό κεφάλαιο και την ασφάλεια σε περίπτωση που δεν πάει κάτι όπως το υπολογίζαμε.

Αν τώρα θέλουμε να έχουμε ένα κατάστημα σε πολύ καλή περιοχή του οποίου η κουζίνα να φαίνεται όπως είναι η νέα μόδα στις κατασκευές των πολυτελών καταστημάτων τότε η αγορά καινούριου εξοπλισμού είναι μονόδρομος.

Συμβουλή

 Η δική μας συμβουλή είναι πριν από κάθε επένδυση να γνωρίζεται καλά τα τρία βασικά πράγματα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία ενός καταστήματος.

  1. Σε ποιους πελάτες απευθύνεστε. (κατηγορία πελατών)

Εύπορους, φοιτητές, νέους, μέση ηλικία.

  1. Σε ποια περιοχή σκοπεύεται να ανοίξετε. (Τι πελάτες κατοικούν σε αυτή την περιοχή)

Περιοχή με πολύ κόσμο και μέτριας οικονομικής κατάστασης , λίγο κόσμο και εύπορο.

  1. Τι μενού θα έχετε. ( κρέας μόνο, ψάρι μόνο, γύρο – σουβλάκι , gourmet πιάτα)

Ανάλογα με το μενού που θα επιλέξετε πρέπει να διαλέξετε και τον κατάλληλο εξοπλισμό            ώστε να αποδώσει τα μέγιστα στην παρασκευή του μενού σας.

 

Πρόταση

Η δική μας πρόταση είναι πριν από μία επένδυση αφού κάνετε την δική σας αρχική έρευνα να εμπιστεύεστε τους ειδικούς που έχουν την γνώση και θα δώσουν στο κατάστημα σας ένα άρτιο και εργονομικό αποτέλεσμα.

Το κατάστημα μας μπορεί να αναλάβει ολοκληρωμένες κατασκευές καταστημάτων, σχεδιασμός κουζίνας, αδειοδοτήσεις, μελέτες, ειδικές κατασκευές και αυτοματισμούς , ανακατασκευές μηχανημάτων υγραερίου, ανακαινίσεις και παράδοση με το κλειδί στο χέρι.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συμβουλή.

 

 

BBQ Specialist

Δαγκαλάκης Κωνσταντίνος

Μηχανολόγος Μηχανικός

Αθηνών 5Α Καλαμάτα

2721110576-2107709678

https://bbqspecialist.gr/

ΕΚΠΤΩΣΗ 5%
Κάντε εγγραφή και κερδίστε έκπτωση 5% στην παραγγελία σας!
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Συμφωνώ με τους όρους χρήσης