Πόσο θα κοστίσει το δικό σου κατάστημα μαζικής εστίασης

Όλο και περισσότερος κόσμος κάθε χρόνο κάνει την τολμηρή κίνηση να ανοίξει το δικό του κατάστημα μαζικής εστίασης.

Αυτό είτε έχει να κάνει με καφέ ,είτε με γρήγορο φαγητό, είτε με εστιατόριο.

Άλλες φορές υπάρχει το μαγαζί έτοιμο και απλά αλλάζει χέρια και άλλες πρέπει να το κατασκευάσουμε από την αρχή.

Έχετε υπολογίσει όμως το αρχικό κεφάλαιο που θα πρέπει να καταβληθεί για την κατασκευή του;

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος είναι τα εξής.

  1. Αρχικά θα πρέπει να καταλήξει ο ενδιαφερόμενος σε ποιο τομέα θέλει να επενδύσει

π.χ σουβλατζίδικο, καφέ, εστιατόριο. Και σε ποιους πελάτες απευθύνεται το μενού του (π.χ φοιτητές, οικογένειες, εύπορους)

  1. Στην συνέχεια θα πρέπει να δει τι πιάτα θέλει να βγάζει και να κάνει ένα οικονομικό υπολογισμό του κάθε πιάτου έτσι ώστε να ξέρει αν τον συμφέρει το συγκεκριμένο πιάτο και πόση βάση πρέπει να δώσει.
  2. Επόμενο βήμα είναι η αδειοδότηση του χώρου. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για την δουλειά που τον θέλουμε , ευρύχωρος και να τηρεί όλα τα υγειονομικά και πολεοδομικά πρωτόκολλα. Και στην συνέχεια να αναθέσουμε στο μηχανικό που συνεργαζόμαστε την αδειοδότηση του χώρου.
  3. Έπειτα αφού καταλήξουμε τι συσκευές θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε υγραέριο, ρεύμα και κάρβουνο.

Αν θέλουμε να κάνουμε χρήση υγραερίου θα χρειαστούμε πυρασφάλεια, ανιχνευτές υγραερίου και δίκτυο. Αυτή είναι μια αρχικά μεγαλύτερη επένδυση την οποία θα αποσβέσουμε πολύ σύντομα με την τιμή του ρεύματος σήμερα.

  1. Τώρα το κόστος των συσκευών ανάλογα το κατάστημα μπορεί να κυμαίνεται π.χ για μια μεταχειρισμένη σχαριέρα διπλή από 650 ευρώ και να φτάνει τα 2000 ευρώ για μια καινούρια.

Για μια φριτέζα διπλή 8L το κόστος μπορεί να ξεκινάει από 150 ευρώ μέχρι 1000 ευρώ.

Για ένα πλατό από 400 ευρώ μέχρι 2000 ευρώ.

Γυριέρα από 500 ευρώ.

Πάγκοι και ερμάρια από 250 ευρώ το μέτρο περίπου και για την φούσκα 150 ευρώ το μέτρο.

Λάτζες από 350 ευρώ.

Τα ψυγεία που είναι μια από τις απαραίτητες συσκευές του καταστήματος μας κυμαίνονται από 500 ευρώ σε μεταχειρισμένα και φτάνουν 2500 ευρώ.

Τώρα ανάλογα το μέγεθος της κουζίνας αυξάνονται και οι απαιτήσεις σε μηχανήματα.

  1. Στην συνέχεια θα πρέπει να υπολογίσουμε το κόστος των τραπεζιών, των καρεκλών, των πάγκων, της ταμιακής μηχανής και του συστήματος παραγγελιοληψίας που είναι πολύ σημαντικό για μια οργανωμένη επιχείρηση.
  2. Ο εργονομικός σχεδιασμός της κουζίνας επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να δουλεύει η παραγωγή μας σαν μια καλοστημένη μηχανή και να βγαίνουν όλα τα πράγματα στην ώρα τους.
  3. Και τελευταίο και σημαντικότερο να βρούμε τα σωστά άτομα για να στελεχώσουν την ομάδα μας.

Η ομάδα μας αναλαμβάνει όλες τις παραπάνω διαδικασίες για να σας παραδώσει τον χώρο σας όπως τον έχετε ονειρευτεί.

Ξεκινώντας από

  • Το σχεδιασμό
  • Τον υπολογισμό του κόστους
  • Μελετών
  • Αδειοδοτήσεων
  • Εγκαταστάσεων
  • Εμπόριο καινούριων και μεταχειρισμένων συσκευών
  • Κατασκευή εξειδικευμένων μηχανισμών για την κάλυψη των αναγκών σας
  • Και συμβουλευτική.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

 

BBQ Specialist

Δαγκαλάκης Κωνσταντίνος

Μηχανολόγος Μηχανικός

2721110576 – 2107709678

Αθηνών 5Α Καλαμάτα

www.bbqspecialist.gr

ΕΚΠΤΩΣΗ 5%
Κάντε εγγραφή και κερδίστε έκπτωση 5% στην παραγγελία σας!
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Συμφωνώ με τους όρους χρήσης