Τρόπος επιλογής επαγγελματικής ψησταριάς υγραερίου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δει κάποιος που επιθυμεί να αγοράσει μια ψησταριά υγραερίου είναι αρχικά να ελέγξει πολύ καλά το μενού το καταστήματος του και τις απαιτήσεις του σε θερμοκρασία καθώς και σε ταχύτητα.

Οι ψησταριές υγραερίου χωρίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες.

   1. Ψησταριές υγραερίου με συλλέκτη νερού

Χαρακτηριστικά

  • Το νούμερο ένα πλεονέκτημα της ψησταριάς με συλλέκτη νερού είναι ο καθαρισμός. Καθαρίζει πολύ εύκολα αφαιρώντας απλά το συρτάρι με το νερό και τα λίπη.
  • Ζεσταίνεται πιο γρήγορα μιας και το σύστημα με της αντιφλογιστικές καλύπτρες του καυστήρα μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα σε μόλις λίγα λεπτά σε αντίθεση με τις πέτρες λάβας που αργούν περισσότερο.
  • Το νερό που υπάρχει στο συρτάρι της ψησταριάς κάτω από τους καυστήρες κατά την διάρκεια του ψησίματος εξατμίζεται με αποτέλεσμα να προσφέρει μια συνεχή υγρασία στο κρέας και να το κρατά πιο μαλακό.
  • Η ψησταριά με συρτάρι νερού δεν προσφέρει έξτρα τσίκνα η γεύση στο κρέας. Μπορούμε όμως να δώσουμε εμείς με την χρήση μαρινάδας, φυσικού καπνού από ξύλα ή από πλάκα άλατος ιμαλαϊων.
  • Είναι κατάλληλη για το ψήσιμο όλων τον τροφίμων, ακόμα και των πιο λιπαρών.

   2. Ψησταριά υγραερίου με πέτρες λάβας

Χαρακτηριστικά

  • Για την ψησταριά με πέτρες λάβας οι απόψεις διίστανται.
  • Η ψησταριά με πέτρες λάβας θεωρείται από πολλούς κατασκευαστές απαρχαιωμένης τεχνολογίας όμως έχει και κάποιους πολύ φανατικούς θαυμαστές.
  • Το κύριο χαρακτηριστικό που την κάνει ξεχωριστή είναι το ελαφρό καπνιστό άρωμα που δίνει στα ψητά, το οποίο δεν είναι άλλο από το λίπος που πέφτει στις πέτρες και εξατμίζεται.
  • Σε σχέση με την ψησταριά με συρτάρι νερού θερμαίνεται πιο αργά και κρατά περισσότερη ώρα την θερμοκρασία της
  • Ο σωστός καθημερινός καθαρισμός της είναι πολύ πιο δύσκολος από την ψησταριά με συρτάρι νερού.
  • Χρησιμοποιείται περισσότερο για ψήσιμο λιγότερο λιπαρών κρεάτων, ψαριών η ακόμα και για το ψήσιμο λαχανικών.