Τρόπος επιλογής οικιακού BBQ

Τα οικιακά BBQ χωρίζονται σε 4 κύριες κατηγορίες

  1. Υγραερίου
  2. Κάρβουνου
  3. Ρεύματος
  4. Πέλλετ

Οι ψησταριές υγραερίου είναι αυτή την στιγμή οι πιο διαδεδομένες στην αγορά.

Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε εξωτερικό χώρο (αυλή, μπαλκόνι) και δεν παράγουν πολύ καπνό. Είναι πολύ εύκολες στον καθαρισμό του.

Η καινοτομία στα οικιακά BBQ μας έρχεται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αμερική όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιεί το υγραέριο ή το φυσικό αέριο για να ψήνει.

Μπορεί κάποιος να ψήσει άμεσα ( με την φωτιά κάτω από τα κρέατα) , έμμεσα ( με την φωτιά δίπλα από τα κρέατα σαν λειτουργία φούρνου), με ανοιχτό καπάκι η κλειστό καπάκι. Να καπνίσει τα τρόφιμα του, να μαγειρέψει φαγητό σε ταψί και να φτιάξει ψωμί και πίτσα με μεγάλη επιτυχία.

Τα κύρια πλεονεκτήματα τους είναι η ευκολία στην χρήση, η οικονομία στο καύσιμο και το εύρος ψησίματος.

Όλες οι ψησταριές υγραερίου >

 

Οι ψησταριές κάρβουνου χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα για το ψήσιμο των τροφίμων και το μαγείρεμα.

Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε εξωτερικό χώρο αυλής και σε πολλές περιοχές υπάρχει θέμα με τον καπνό ειδικά στις μεγάλες πόλης. Είναι ακόμα και σήμερα η νούμερο 1 επιλογή για ένα μικρότερο από τις ψησταριές υγραερίου πλήθος ανθρώπων που είναι φανατικοί και δεν την αλλάζουν με τίποτα.

Το κάρβουνο δίνει μια πολύ ωραία γεύση καπνού στα τρόφιμα μας σε αντίθεση με το υγραέριο που αν δεν βάλουμε εμείς κάποιο ξύλο καπνίσματος θα έχει μια σχετικά ουδέτερη γεύση.

Μπορεί να ψήσει άμεσα και έμμεσα. Και οι κύριοι τύποι ψησταριάς είναι οι κλασικές ( ανοιχτού τύπου χωρίς καπάκι) , ψησταριές με καπάκι , Kamado (κεραμικές ) και χτιστές.

Τα κύρια πλεονεκτήματα τους είναι η γεύση και η οικονομική τιμή για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Όλες οι ψησταριές κάρβουνου >

 

Οι ψησταριές ρεύματος χρησιμοποιούνται περισσότερο σε εσωτερικό χώρο και είναι εύκολες στην χρήση και στο καθάρισμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το ψήσιμο στην σχάρα κρεάτων ,ψαριών και λαχανικών. Το ρεύμα δεν δίνει κάποια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας.

Είναι με τις σημερινές τιμές λίγο ακριβό σαν κατανάλωση σε σχέση με το αέριο.

Οι ψησταριές ρεύματος χωρίζονται σε κλειστού τύπου (με καπάκι) όπου είναι και οι πιο ακριβές και σε ανοιχτού τύπου που η τιμή τους ξεκινά από τα 20 περίπου ευρώ. Και τα κύρια πλεονεκτήματα τους είναι η χαμηλή τιμή αγοράς και η ευκολία στην χρήση.

Όλες οι ψησταριές ρεύματος >

 

Οι ψησταριές πέλλετ είναι μια νέα κατηγορία στην ελληνική αγορά που και αυτή μας έρχεται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αμερική.

Είναι πολύ εύκολες στην χρήση τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ψήσιμο και για μαγείρεμα αποκλειστικά με κλειστό καπάκι. Έρευνες έχουν δείξει ότι το κρέας που έχει μαγειρευτεί στην ψησταριά πέλλετ είναι νοστιμότερο από οποιαδήποτε άλλη ψησταριά.

Μια καινοτομία που έχουν αυτές οι ψησταριές είναι ότι μπορούμε να τις ελέγχουμε πολύ απλά από μια εφαρμογή στο κινητό μας. Διαθέτουν ενσωματωμένο εγκέφαλο και θερμόμετρο που ρυθμίζουν ακριβώς την θερμοκρασία θαλάμου και την εσωτερική θερμοκρασία κρέατος.

Π.χ αν έχουμε ένα κρέας που χρειάζεται να ψηθεί για 7 ώρες στους 130 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία και 75 εσωτερική μπορούμε να ρυθμίσουμε την ψησταριά μας να ξεκινήσει στους 170 βαθμούς μέχρι να φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία 50 και μετά να πέσει μόνη της στους 130 μέχρι να φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία 75 και μετά να κλείσει μόνη της.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο σε σχάρα, ιδανικό για αργά ψησίματα και κάπνισμα,  μαγείρεμα φαγητού σε ταψί, ψωμί και πίτσα.

Ο καθαρισμός του είναι πολύ εύκολος διότι όπως και στην ψησταριά υγραερίου τα λίπη μαζεύονται σε λεκανάκι εκτός της ψησταριάς.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ότι το φαγητό δεν χρειάζεται γύρισμα γιατί ο θερμός αέρας περιστρέφεται γύρο από το φαγητό μας και το ομοιόμορφο ψήσιμο σε όλο το θάλαμο με άρωμα καπνού και γεύση σαν ενός καλού ξυλόφουρνου.

Όλες οι ψησταριές πέλλετ >

 

Εσείς ποια ψησταριά θα επιλέγατε?

Αν ακόμα δεν μπορείτε να αποφασίσετε είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

 

BBQ Specialist

Αθηνών 5Α Καλαμάτα

2721110576 – 2107709678

https://bbqspecialist.gr/

ΕΚΠΤΩΣΗ 5%
Κάντε εγγραφή και κερδίστε έκπτωση 5% στην παραγγελία σας!
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Συμφωνώ με τους όρους χρήσης