Μαντεμένιο τηγάνι vs αντικολλητικό

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ

1. ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ

Η επίστρωση στα αντικολλητικά τηγάνια ονομάζεται τεφλόν. Όταν το τεφλόν θερμανθεί στους 260*C , ο καπνός που προκύπτει περιέχει υπερφθοροκτανοικό οξύ το οποίο από το 2016 έχει θεωρηθεί καρκινογόνο.

Σε αντίθεση με τον καπνό που προκύπτει από τα μαντεμένια τηγάνια δεν έχει παρατηρηθεί κάποια βλαβερή ουσία. Επιπλέον, το μαγείρεμα σε μαντεμένιο σκεύος αυξάνει την περιεκτικότητα σιδήρου των τροφίμων έως και 16%.

2. ΑΝΤΟΧΉ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Ένα μαντεμένιο τηγάνι είναι σίγουρα μια καλή επένδυση. Η συντήρηση του είναι αρκετά απλή και μπορείς να το έχεις πραγματικά για μια ζωή!

Το αντικολλητικό τηγάνι ΔΕΝ θα αντέξει για πολλά χρόνια.

Είτε το δουλεύεις με πλαστικά εργαλεία, είτε με μεταλλικά, η αντικολλητική επίστρωση θα αρχίσει σιγά σιγά να ξεφτύνει,κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε για το φαγητό μας.

3. ΨΉΣΙΜΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΌΤΗΤΑ

Το ψήσιμο στο μαντέμι είναι πολύ καλύτερο, ΓΙΑΤΙ? Γιατί ο χυτοσίδηρος είναι καλός αγωγός της θερμότητας, που σημαίνει πως θερμαίνεται ομοιόμορφα, άρα ψήνει και ομοιόμορφα!

Διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του και δεν έχει απώλειες. Επίσης τα μαντεμένια σκεύη είναι συμβατά σε όλες τις εστίες και δεν εννοούμε μόνο εστίες υγραερίου, κεραμικές και επαγωγικές. Μπορείς να ψήσεις με αυτά πάνω σε κάρβουνα και σε ψησταριά και ΟΧΙ μην το επιχειρήσεις σε καμία περίπτωση με αντικολλητικό!

ΕΚΠΤΩΣΗ 5%
Κάντε εγγραφή και κερδίστε έκπτωση 5% στην παραγγελία σας!
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Συμφωνώ με τους όρους χρήσης