Ας γνωρίσουμε την ψησταριά Pellet

Οι ψησταριές pellet είναι η καινοτομία της εποχής μας!

Έχετε φανταστεί να ψήνεται από τον καναπέ του σπιτιού σας?

Με το νέο σύστημα της Traeger WiFIRE® τώρα μπορείτε να χειρίζεστε την ψησταριά από το κινητό σας τηλέφωνο η το tablet σας.

Πάμε να γνωρίσουμε τις ψησταριές Pellet της εταιρείας Traeger!

Ο Joe Traeger ανέπτυξε το grill pellet Traeger το 1985 και το κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1986.

Χρησιμοποιούν έναν ελεγκτή τριών θέσεων για χαμηλή, μεσαία και υψηλή θερμότητα. Κάθε ρύθμιση προσεγγίζει ένα εύρος θερμοκρασίας και οι θερμοκρασίες αυτές επιτεύχθηκαν με σταθερό κύκλο λειτουργίας. Επιπλέον επειδή οι κύκλοι θερμοκρασίας είναι σταθεροί, δεν λαμβάνουν υπόψη τις καιρικές συνθήκες ή την ποσότητα φαγητού που μαγειρεύεται.

Ως αποτέλεσμα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας του, η TRAEGER ήταν ο μόνος κατασκευαστής ψησταριών pellet για 20 χρόνια.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ PELLET

Οι ψησταριές pellet λειτουργούν με pellet (ξύλινα σφαιρίδια) κατάλληλα για τρόφιμα που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από σκληρό ξύλο και δεν περιέχουν πρόσθετα, όπως τα pellet που χρησιμοποιούνται για τις σόμπες μπορεί να προκαλέσουν κακή γεύση και να είναι επιβλαβή αν καταποθούν. Ωστόσο για την ψησταριά pellet χρησιμοποιούμε τα ειδικά κατασκευασμένα που είναι για τα τρόφιμα. Οι ποικιλίες pellet περιλαμβάνουν βελανιδιά, σφένδαμο, μηλιά, αγριοκαρυδιά, μιμόζα, κερασιά και πεκάν. Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος, που είναι γνωστή ως έμμεση, χρησιμοποιείται επίσης από παραδοσιακά καπνιστήρια ξύλου και ξυλοκάρβουνου. Αυτή η ομοιότητα και το γεγονός ότι τα ξύλινα συσσωματώματα παράγουν καπνό που προσφέρει γεύση στα τρόφιμα, οδήγησε πολλούς πρώην υιοθετητές να στραφούν στις ψησταριές pellet ως μια εύκολη στη χρήση εναλλακτική λύση από τα παραδοσιακά καπνιστήρια. Ορισμένες ψησταριές διαθέτουν ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου Wi-Fi που επιτρέπουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση της σχάρας.

Η Traeger εξακολουθεί να ηγείται της βιομηχανίας όντας Νο #1 σε πωλήσεις, τελειοποιώντας με την πάροδο του χρόνου την τέχνη της μαγειρικής με ξύλα. Ως ηγέτης στη βιομηχανία η Traeger αναπτύσσει νέες καινοτομίες όπως το WiFIRE®, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στη σχάρα τους εν κινήσει από το smartphone τους και την τεχνολογία Smoke Science εξασφαλίζοντας την καλύτερη καπνιστή γεύση.

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΜΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ TRAEGER

Η εύκολη λειτουργία της ψησταριάς και ο απλός έλεγχος σας επιτρέπουν να εστιάσετε σε αυτό που έχει σημασία: το φαγητό, την οικογένεια και τους φίλους.

Οι ψησταριές pellet χρησιμοποιούν ένα κοχλία που μετακινεί τα σφαιρίδια σκληρού ξύλου από την χοάνη στο δοχείο καύσης κάτω από τη σχάρα. Όσο υψηλότερη είναι η καθορισμένη θερμοκρασία, τόσο περισσότερα pellet διανέμονται στον κοχλία. Στη συνέχεια, το σύστημα ανάφλεξης ανάβει τα pellet και ένας ανεμιστήρας διατηρεί τη φωτιά δημιουργώντας θερμότητα για να μαγειρέψετε ομοιόμορφα το φαγητό σας στη σχάρα. Ένας δίσκος ειδικά σχεδιασμένος βρίσκεται πάνω από το δοχείο καύσης, προστατεύοντας το φαγητό σας από τις αναφλέξεις που δημιουργούνται από τα λίπη που στάζουν. Τα ψηφιακά ηλεκτρονικά συστήματα καθιστούν τη ρύθμιση της ψησταριάς σας τόσο εύκολη όσο η ρύθμιση του φούρνου σας, το μόνο που χρειάζεται είναι η στροφή ενός επιλογέα. Οι ψησταριές Traeger χρησιμοποιούν το Advanced Grilling Logic για να διασφαλίσετε ότι έχετε σταθερές θερμοκρασίες σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος και ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ακόμη και τεχνολογία Smoke Science. Αυτό αυξάνει την παραγωγή καπνού μέσα στη σχάρα όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Super Smoke και εξασφαλίζει ότι η ψησταριά σας χρησιμοποιεί μόνο την υψηλότερη ποιότητα καπνού, λεπτό μπλε καπνό για κορυφαία γεύση.

Έλεγχος θερμοκρασίας

Οι θερμοκρασίες καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα καυσίμου που καταναλώνεται από τη ρύθμιση της φωτιάς και της ροής του αέρα. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες ψησταριές, οι ψησταριές σφαιριδίων χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένη παροχή καυσίμου και αέρα και μπορούν να διατηρούν μια επιλεγμένη από το χρήστη θερμοκρασία.

Έξι διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος

6 τρόπους μαγειρέματος σε 1 ψησταριά, που σας επιτρέπει να ψήνετε στη σχάρα, να καπνίζετε, να φουρνίζετε, να μαγειρεύετε σε κατσαρόλα, να ψήνετε τις πίτσες και το ψωμί σας και να κάνετε μπάρμπεκιου όλα με την ίδια ψησταριά και τη μοναδική γεύση από φυσικό ξύλο.

Οι ψησταριές pellet έχουν ακριβή στοιχεία ελέγχου της θερμοκρασίας που καθιστούν εξαιρετικά εύκολη τη χρήση τους. Σας προσφέρουν μοναδική συνέπεια κάθε φορά, κάτι που σας κάνει να ασχολείστε μόνο με το φαγητό. Απλώς ρυθμίστε τη ψησταριά και ξεχάστε την και αφήστε το να κάνει τα υπόλοιπα.

Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε ότι με την νέα εφαρμογή της Traeger μπορούμε σχεδόν κάθε συνταγή να έχουμε οδηγίες και ρυθμίσεις θερμοκρασιών για ένα τέλειο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Λειτουργεί δείγμα στο κατάστημα μας με το οποίο είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας κάνουμε επίδειξη σε όλες του τις λειτουργίες.

Ψησταριές Pellet ONLINE

 

BBQ Specialist

Αθηνών 5Α Καλαμάτα

2721110576 – 2107709678

www.bbqspecialist.gr

ΕΚΠΤΩΣΗ 5%
Κάντε εγγραφή και κερδίστε έκπτωση 5% στην παραγγελία σας!
    ΕΓΓΡΑΦΗ
    Συμφωνώ με τους όρους χρήσης